http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de praz cu somon afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g praz (fara partile verzi), 150 g somon afumat (felii), 1 lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se taie feliile de somon în făşii late de 2 cm. Se curăţă prazul, se taie în două pe lung, se spală şi se şterge cu un şervet. Se taie fiecare jumătate mai întîi bucăţi de grosimea unui deget, apoi fîşii subţiri. Lămîia se spală în apă fierbinte, i se îndepărtează coaja cu un cuţit foarte ascuţit (ca să fie cît mai subţire) şi se stoarce. Jumătate din coajă se taie bastonaşe. Se amestecă toate ingredientele, se sărează, se piperează şi se lasă cel puţin o oră să se pătrundă.