Salată de praz cu ouă 
    
    Reţetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 15 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 600 g praz, 4 ouă. 
Pentru sosul vinegretă: 2,5 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet aromat, 1 linguriţă muştar (nu prea fin), 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper proaspăt măcinat.
    
  Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se îndepărtează părţile de culoare verde închis. Se spală, se taie rondele groase de 1/2 cm, se fierbe 4 minute din momentul în care începe să clocotească apa şi se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle circa 6 minute (să fie moi), se ţin sub jetul de apă rece şi se curăţă de coajă. 
Pentru vinegretă: se amestecă toate ingredientele şi se toarnă peste rondelele de praz (călduţe). 
Se pune salata în farfurii adînci, iar deasupra se aşează ouăle fierte întregi.
     
     |