http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de peşte Primăvara
Reţetă tradiţională din Cehia
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: O conserva de peste in ulei, 4 buc. cartofi mijlocii, 3 oua, o ceapa, maioneza, 100 g cascaval.

Mod de preparare: Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin sita. Pestele se scurge de ulei, se marunteste si se aranjeaza pe fundul platoului, deasupra se pune ceapa taiata rondele fine si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Apoi se pun cartofii si iar maioneza, deasupra cascavalul ras, albusurile, se acopera cu maioneza. Peste acest ultim strat se aranjeaza frumos praful de galbenusuri ca sa nu se vada maioneza. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Se lasa la rece si se serveste peste citeva ore sau a doua zi.