http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu ouă"

Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, 150 g iaurt, 100 g smantana, 2-3 linguri maioneza cu mustar, sare, piper, un varf de cutit de zahar, codite de ceapa verde (doua legaturi), 50 g sunca.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari (aproximativ 10 minute). Se amesteca bine iaurtul cu smantana si se adauga maioneza cu mustar, sare, piper si zahar. Jumatate din cozile de ceapa se spala, se taie rondele si se incorporeaza in crema de iaurt.
Se curata ouale de coaja, se taie in patru, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna deasupra crema de iaurt si se garnisesc cu codite de ceapa taiate bucati.
Peste oua, se presara sunca taiata marunt (50 g).