http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu ouă"

Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ouă, 100 g costiţă, 2 linguri oţet, 8 fire de sparanghel, 200 g roşii, 100 g frunze mici de spanac.

Mod de preparare: Într-un vas cu apă rece, puneţi 4 ouă şi fierbeţi la foc mic timp de 6 minute.
Scurgeţi de apă şi ţineţi ouăle sub jet de apă rece. Curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în jumătate, pe lungime. Prăjiţi, timp de 5 minute, 100 g costiţă tăiată felii. Stingeţi cu 2 linguri de oţet din vin alb. Fierbeţi în apă cu sare 8 fire de sparanghel timp de 2 minute.
Împărţiţi 100 g frunze mici de spanac şi 200 g roşii în patru boluri. Adăugaţi sparanghelul, costiţa şi sosul din vas şi puneţi deasupra cîte un ou tăiat. Presăraţi piper negru proaspăt măcinat şi serviţi.