http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu ouă"

Salată de ouă cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 ouă fierte, 300 g caşcaval, 100 g smântână proaspătă, 100 g frişcă, 2 cepe de arpagic, 1 pumn de frunzuliţe de busuioc, 1 măr mare, 1 linguriţă de suc de lămâie, sare, piper.

Mod de preparare: Curăţaţi ouăle de coajă, lăsaţi-le în apă rece, apoi cojiţi-le. Tăiaţi cascavalul în felii subţiri, apoi încă o dată în două sau în patru, pentru a obţine dreptunghiuri sau romburi. Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l în feliuţe subţiri. Curăţaţi mărul, scoateţi-i căsuţa cu sâmburi, apoi daţi-l pe răzătoarea mare. Amestecaţi-l cu sucul de lămâie. Amestecaţi smântâna cu frişca, săraţi-le (în funcţie de cât de sărat este caşcavalul) şi piperaţi-le din abundenţă. Amestecaţi sosul cu arpagicul şi frunzele rupte de busuioc.

Tăiaţi ouăle în rondele subţiri şi aşezaţi-le pe un platou. Săraţi-le bine. Puneţi apoi un rând de caşcaval, unul de mere, unul de smântână cu arpagic.

Turnaţi deasupra smântâna rămasă şi decoraţi salata cu o frunzuliţă de mentă.