http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de octopus cu cartofi natur
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 octopus, 2 cani vin alb, 1/2 lamaie, 3 cartofi, ulei de masline, patrunjel tocat, frunze de spanac tinere.

Mod de preparare: Se pune octopusul in vin si zeama de lamaie, se acopera cu apa, se pune pe foc la foc repede, iar cand incepe sa fiarba se reduce la mediu. Se lasa asa sa fiarba, pana se patrunde (se incearca cu o furculita). Cand este fiert, octopusul se curata de piele si se taie frumos in bucatele de marime potrivita.
Se fierb cartofii in coaja cu apa si sare, se descojesc si se taie in sferturi.
Se combina octopusul cu cartofi, ulei si patrunjel verde tocat si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste cu un vin alb.