http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de macaroane cu peşte afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g macaroane scurte, sare, castraveti acri (cam 100 g), 1 ceapa, 100 g maioneza, 1 legatura de marar, piper proaspat macinat, 1 castravete verde mijlociu, 200 g fileuri de peste afumat (macrou).

Mod de preparare: Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara, lasandu-se sa se scurga bine apa.
Se taie castraveciorii murati in rondele subtiri (saramura se pastreaza). Se curata ceapa, se toaca marunt. Se amesteca maioneza, saramura de castraveti (3-4 linguri), ceapa tocata si mararul tocat. Se sareaza si se pipereaza puternic. Se toarna peste macaroane si se amesteca si cu castraveciorii murati. Se lasa o ora sa se patrunda.
Se curata de coaja castravetele crud si se taie in cubulete. Se pune si el in salata, se mai sareaza si pipereaza o data.
Se taie fileurile de macrou afumat in bucati potrivite, care se aseaza peste salata. (Macaroanele absorb mult lichid. Daca lasati salata sa astepte prea mult si vi se pare ca s-a uscat, mai adaugati putin lapte).