http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200-300 g hering marinat (fileuri sau bucati), 5-6 cepe mari, 200-300 g smantana,1 lamaie, piper, 1 pahar de otet de 4%,,oregano, cateva masline.

Mod de preparare: Se taie ceapa fideluta, se opareste in otet indoit cu apa si se pune intr-o strecuratoare ca sa se scurga si sa se raceasca. Se opresc cateva bucati de peste mai mari pentru decor, iar restul de peste se taie bucatele. Intr-un castron, se amesteca ceapa cu smantana, piper, oregano si peste taiat bucatele. Se pune salata pe un platou, deasupra se aseaza bucatile de peste ramase si se orneaza cu masline si felioare de lamaie.
Se serveste rece.