http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Salată de fructe proaspete
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg mere, 1 kg pere bine coapte, 500 g prune coapte, 500 g struguri de masa bine copti, 200 g zahar, 100 ml lichior de cirese (rom sau coniac), 500 g frisca, 100 g miez de nuca.

Mod de preparare: Merele si perele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, pe lungime. Se pastreaza in vase separate. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se introduc intr-un vas cu apa clocotita cca 2 minute, apoi se scot intr-un vas cu apa rece, lasindu-se sa se scurga. Dupa această operatie, se curata de coaja cu usurinta si se desfac in jumatati, se curata de simburi si se taie sferturi. Se pastreaza intr-un vas separat. Strugurii se spala si se scurg. Se amesteca fiecare componenta cu zahar. Se pregatesc cupele si se asaza in fiecare cupa straturi alternative din fiecare componenta (mere, prune, pere, struguri), se stropesc fructele in cupe cu coniac sau lichior, apoi se decoreaza cu frisca. Miezul de nuca se prajeste usor in cuptor apoi se marunteste si se pudreaza in toate cupele peste frisca. Se pun la frigider inainte de servire. Se poate prepara si fara alcool, eventual cu sirop de fructe.