http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de fasole verde cu arpagic
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g fasole verde (conserva), 250 g arpagic (ceapa mica), un praf de cimbru, o legatura patrunjel verde, un ou fiert tare, un galbenus (crud), o lingurita mustar iute, 4 linguri de vin alb sec, 6 linguri concentrat de pasare (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 3 linguri otet alb, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata arpagicul si se rumeneste intreg la foc mic, in doua linguri de ulei, amestecand intr-una. Se stinge cu vinul si zeama de carne de pasare, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet zece minute. Se adauga putina sare si se lasa sa se raceasca. Se scoate fasolea verde din conserva si se scurge. Se spala patrunjelul si se taie fideluta. Oul fiert, curatat de coaja, se paseaza printr-o sita, dupa care se amesteca cu galbenusul crud, cu restul de ulei, mustarul si otetul. Se sareaza, se pipereaza si se adauga putina zeama in care a fiert ceapa, pentru a se obtine un sos neted. Se scurge ceapa si se amesteca cu fasolea, patrunjelul tocat, praful de cimbru si sosul preparat anterior.