http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de crudităţi de iarnă (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 morcov, 1 ridiche neagră, 2 cartofi fierţi sau copţi cu coajă, 1 lingură nuci, 1 ceapa mică de apă, 1 căţel de usturoi, puţin zahăr, untdelemn, sare, zeamă de lămîie, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se rad morcovul, ridichea şi ceapa. Cartofii fierţi sau copţi se taie bucăţele mici, se amestecă cu usturoiul pisat, nucile măcinate, zahărul şi sarea, apoi se toarnă untdelemnul amestecat cu zeama de lămîie. Se amestecă totul bine, se aranjează pe farfurie şi se garniseşte cu foi frumoase de salată verde.