http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de creier imitaţie de icre negre

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 creieri mici, miez de franzela, 15-20 masline, 1/2 pahar ulei, zeama de lamiie, sare.

Mod de preparare: Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa fiarba 15-20 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece prin sita impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors si citeva masline curatate de pielita si fara simburi. Se freaca toate acestea intr-un castron pina ce se transforma intr-o pasta cenusie. Se adauga putin cite putin ulei, zeama de lamiie si sare. Totul trebuie sa se prezinte alifios si consistent.
Se aseaza in farfurie in forma de piramida, se orneaza cu cornetul sau cu felii de lamiie de jur-imprejur, sau cu jumatati de masline in forma de flori.