http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de creier (I)

Ingrediente: 1/2 kg creier, 1 ceasca zeama de carne, 1 lamiie, verdeata, 50 g slanina afumata, 3 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura mustar, sare, putin unt.

Mod de preparare: Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert apa cu sare si creierul. Dupa ce a fiert pe jumatate, se scoate afara, se infasoara in felii de slanina, se inabusa in putin unt. Se acopera cu zeama de carne, se adauga verdeata si lamiia fara coaja taiata felii. Se mai lasa sa fiarba pina cind se inmoaie. Se scoate in salatiera si se serveste pe salata verde, cu garnitura de oua rascoapte taiate sferturi. Deasupra se toarna maioneza.