http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de crabi cu grepfruit
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 cutie de crabi, 2 dovlecei, 1 grepfruit.
Pentru sos: 1 iaurt crema, 100 g smantana, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie, cimbru proaspat, condiment Tabasco, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata de coaja dovleceii, se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu crabii scosi din cutie si se lasa la frigider timp de o ora. intre timp, se prepara sosul.
Se amesteca iaurtul, smantana, uleiul de masline si sucul de lamaie.
Se adauga frunze de cimbru verde, tocat fin si doua picaturi de Tabasco.
Se potriveste gustul de sare si piper, se amesteca totul foarte bine si se pune la rece 10-20 minute. In momentul servirii, se toarna sosul peste salata de dovlecei si crabi. Se amesteca cu grija pentru a nu se sfarama ingredientele.
Deasupra se pun felii de grepfruit curatate de pielita alba. Se serveste imediat.
Condimentul Tabasco se poate inlocui cu ardei iute.