http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de ciuperci cu legume şi maioneză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 ardei capia, 1/2 ţelină, 2 morcovi, 250 g roşii cherry, salată verde, 1 linguriţă busuioc uscat, 2 ouă, 1 linguriţă muştar, 150 ml ulei, 3 linguri suc de lămîie, sare, piper, tarhon, apă.

Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se fierb timp de zece minute în apă cu sare şi o lingură de suc de lămîie.
Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se scurg de apă, se taie în felii, apoi în cubuleţe. Se pun într-un castron împreună cu ciupercile tocate în cubuleţe, ardeii capia tăiaţi în felii şi busuiocul uscat.
Un ou se fierbe tare, se opreşte gălbenuşul, iar albuşul se toacă mărunt şi se pune peste legumele din castron. Gălbenuşul fiert se pasează, se amestecă bine cu celălalt gălbenuş crud, muştar, sare şi piper.
Se adaugă uleiul treptat şi se mixează pînă cînd rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă sucul de lămîie şi se amestecă.
Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se toarnă peste legume, se amestecă şi se serveşte alături de felii de roşii şi salată verde, presărate cu tarhon proaspăt tocat.
Dacă maioneza este prea groasă, se poate adăuga puţină apă rece.