http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de castraveţi cu peşte afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 salata verde (creata sau laptuca), 250 g somon afumat, 250 g cod afumat (sau hering, macrou etc.), 1 lamaie galbena, 1 lamaie verde.
Pentru castraveti: 100 ml frisca nebatuta ori smantana subtire, 1/2 legatura codite de ceapa verde, zeama de la o lamaie, 1 castravete verde.
Pentru sos: 20 ml frisca nebatuta sau smantana subtire, 50 ml zeama de lamaie, 1 legatura codite de ceapa verde, 1 ceapa de arpagic, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Preparati sosul: bateti frisca sau smantana si adaugati zeama de lamaie, sarea si piperul. Incorporati coditele de ceapa verde si arpagicul taiate marunt si amestecati bine.
Spalati castravetele, taiati-l in doua - pe lung - cu coaja cu tot, indepartati semintele si taiati-l, din nou, felii subtiri. Amestecati-le cu frisca nebatuta sau smantana, zeama de lamaie si coditele de ceapa taiate rondele fine.
Taiati felii subtiri somonul si codul afumat. Asezati pe un platou frunzele de salata spalate si zvantate si adaugati, in ordine, feliile de castravete cu frisca sau smantana si feliile de peste. Garnisiti cu rondele de lamaie (2 lamai) si turnati sosul in momentul cand serviti salata.