http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de cartofi cu ţelină şi ficat

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 500 g telina (radacina), sare, 2 cepe, piper, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+apa), 5 linguri otet, o lingurita cu varf de mustar, o legatura busuioc, 3 linguri ulei, 300 g ficat de vitel, 10 g unt topit.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se fierb circa 20 de minute (in putina apa), se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Telina spalata, curatata si taiata felii se fierbe 3 minute in apa cu sare, iar ceapa, taiata marunt, se fierbe si ea impreuna cu telina, circa un minut. Apoi se scot intr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se amesteca cartofii, ceapa si telina, se sareaza, se pipereaza, se adauga zeama de legume, in care s-a incorporat mustarul si otetul, si se lasa 30 de minute sa se patrunda.
Se spala busuiocul (verde), se toaca, se amesteca in salata de cartofi impreuna cu uleiul si se gusta de sare si piper.
Ficatul, taiat felii, se prajeste 3-4 minute in untul incins si se serveste cu salata.