http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de cartofi cu sos verde (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 1 cepa de apa, 1 lingura mustar, 1/2 kg spanac, patrunjel tocat, 1 ceasca ulei, 1 galbenus crud, 3 oua fierte tari.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot cand coaja crapa usor. Se curata calzi, se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si pun in salatiera. Se pregateste maioneza din galbenusul crud, mustarul si uleiul turnat picatura cu picatura. Peste cartofi se pune ceapa toccata marunt, apoi se amesteca usor. Maioneza se coloreaza cu zeama de spanac. Spanacul se da prin masina de tocat, se strange zeama intr-un ibric si se pune la fiert pana cand ramane o lingura de lichid, apoi se pune peste maioneza, se amesteca repede si se pune peste cartofi. Salata se orneaza cu felii de ou fiert si patrunjel tocat. Se pune la rece o ora inainte de a fi servita.