http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de cartofi cu mere (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 2 mere acrisoare, 1 lamaie, 150 ml suc de mere, 2 frunze stevie (sau macris), 1/4 lingurita boia, sare.
Pentru sos: 2 galbenusuri, 250 ml ulei, 125 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 lingurite alcool de mere (tuica, rachiu), 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar pudra, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati cartofii si fierbeti-i 20 de minute in apa cu sare (din momentul cand da in clocot). Curatati-i calzi, taiati-i felii, puneti-i intr-un castron mai mare si stropiti-i cu putin suc de mere.
Curatati merele, taiati-le mai intai in patru, indepartati partea lemnoasa si semintele si apoi taiati-le bucatele si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Spalati frunzele de stevie sau de macris, zvantati-le, rulati-le si taiati-le fasii subtiri.
Preparati sosul: frecati ouale cu mustarul, adaugati uleiul putin cate putin si amestecati bine pana ce are consistenta unei maioneze. Incorporati alcoolul de mere, frisca nebatuta (smantana), zeama de la o jumatate de lamaie si zaharul si gustati de sare si piper.
Puneti in castron cartofii si merele, turnati sosul peste ele si amestecati usor. Presarati deasupra boiaua si fasiile de stevie (macris) si serviti salata imediat.