http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg de cartofi fierti in coaja, 250 g rosii, 1 castravete, 1 ceapa, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 250 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 3-4 linguri otet, sare, piper, zahar, 8 cabanosi (circa 250 g), ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii. Rosiile, spalate, se taie in opt, iar castravetele se taie in doua - pe lung - si apoi feliute (dupa ce i s-au scos semintele). Se amesteca toate. Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins, apoi se toarna deasupra concentratul de legume si otetul, si se lasa sa dea un clocot. Se gusta de sare, piper si zahar si se amesteca in salata de cartofi. Se prajesc carnaciorii in ulei si se servesc cu salata.
Nu folositi la salata cartofi sfaramiciosi. Dupa ce fierbeti cartofii, bagati-i sub un jet de apa rece. Se curata mult mai usor.