Salată de cartofi cu anşoa 
    
    Reţetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 1 kg carofi fierti, 1 borcan peste marinat (ansoa, 300 g), 1 ceapa de circa 150 g, 1 legatura marar, 1 tub maioneza slaba de 300 g, 3 dl smintina de frisca, 1/2 lingurita piper, 2-3 virfuri de cutit piper, 6 oua fierte tari.
    
  Mod de preparare: Cartofii reci se taie in cubulete. Fileurile de peste se taie in cubulete, zeama din borcan se pastreaza. Ceapa si mararul se toaca marunt.Totul se amesteca intr-un castron. Se adauga maioneza.  
Se bate frisca. Se amesteca cu cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper si circa 2 linguri de zeama din borcanul cu peste. Se taie bucatele 5 oua, se amesteca cu cartofii.  
Se orneaza cu cel de-al 6-lea ou taiat felii.
     
     |