http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de caracatiţă cu legume
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g de caracatita, 1 foaie de dafin, 2-3 fire de telina, 2 morcovi, 200 g de masline negre si verzi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, lamaie.

Mod de preparare: Caracatita se spala, se curata de ventuze si de cioc si se pune la fiert aprox. 1 ora cu multa apa, foaia de dafin si sare. Cand este gata se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata si se spala legumele, se taie pentru salata si se pun intr-un castron. Cand caracatita s-a racit, se desprinde fiecare tentacul si impreuna cu corpul se taie in bucati potrivite. Se pun in castronul de salata, se adauga maslinele, patrunjelul tocat, ulei, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste rece.