http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de broccoli şi fasole albă
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole alba, 2 ardei grasi, 4 rosii, 1 legatura de ridichi, 2 cepe rosii, 450 g broccoli, sare, piper, ulei de masline, otet de mere, marar, salata bowl.

Mod de preparare: Fasolea se rupe in bucati mai mici, se spala, apoi se pune la fiert in apa fierbinte, in care s-a adaugat sare. Broccoli se desface in buchetele mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scot cu o paleta si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie in rondele sau in felii. Ridichile se spala, se taie rondele, ceapa se curata de foi si se taie pestisori. Rosiile se spala, se taie rondele sau cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga restul de legume, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se toarna deasupra otetul de mere si uleiul de masline.
Se presara mararul tocat si se amesteca totul. Se serveste imediat sau se introduce la rece pentru zece minute.
Se poate adauga si salata bowl.