http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată cu vinete şi dovlecei cruzi
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete mici, 3 dovlecei mai marunti, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, sare, 1/2 lingurita piper.

Mod de preparare: Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, in fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. Dovleceii se taie felii fine de tot (pe lung) si se pun deoparte. Se spala vinetele, se zvanta cu un stergar, se ung pe ambele parti cu ulei si se aseaza pe tava de la aragaz. Se baga in cuptorul incins - sub grill -, se rumenesc usor, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un castron vinetele si dovleceii, se adauga coriandrul, uleiul, piperul si sucul de lamaie, se amesteca bine si se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa o mancare cu carne.