http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată cu mortadella

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 salata, 1/2 castravete, 2 cepe, 2 oua fierte, o legatura de ridichi, 400 g mortadella feliata, o legatura verdeturi amestecate, 3 linguri otet, 3 linguri ulei.

Mod de preparare: Salata se taie marunt, ridichiile in felii subtiri iar ceapa si castravetele rondele. Se pune totul intr-un castron si se amesteca. Din feliile de sunca se fac cornete care se umplu cu amestecul de legume. Pentru a nu se desface se prind cu scobitori fine, pentru aperitive. Verdeturile se toaca foarte fin, se amesteca cu otet, ulei, sare si piper dupa gust. Se toarna peste salata.
La servire se pot adauga crutoane sau felii de bagheta prajite. In loc de mortadella, se pot folosi sunca sau parizerul.