http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Conserve de iarnă"

Salată cu gogoşari pentru friptură
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 kg gogoşari, 450 ml ulei, 400 g muştar dulce, 1 lingură sare, 1 lingură zahar, 200-250 ml oţet, piper, foi de dafin.

Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se desfac şi se taie julien. Se pune uleiul într-o cratiţă de 4-5 kg şi se pun 3-4 mâini de gogoşari care se călesc şi se scot în alt vas.

În vasul cu ulei, se pune muştarul şi se amestecă să nu se taie, se adaugă sare, zahăr, oţet, condimente şi se amestecă. Se lasă să dea un clocot şi apoi se pun feliile de gogoşari, pe rând, şi se amestecă încontinuu. După ce s-au pus toate feliile de gogoşari, se lasă să mai dea un clocot.

După ce s-a răcit, se toarnă compoziţia în borcane bine uscate, având grijă să nu rămână bule de aer.

Se serveşte ca garnitură la friptură.