http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată cu costiţă

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 salată creaţă, 200 g costiţă, 2 felii de franzelă, 25 g unt, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie costiţa şuviţe subţiri şi se prăjeşte cu o lingură de ulei pînă cînd se rumeneşte uşor.
Se scoate cu lingura de supă pe un grătar, pentru a se scurge grăsimea. Separat, se taie feliile de franzelă cubuleţe, se aşează într-o tavă unsă cu unt şi se rumenesc la cuptor cîteva minute.
Salata se spală sub jet de apă rece, se scurge bine de apă, se rupe bucăţi mari şi se aşează pe o salatieră, alternînd frunzele după culori pentru a da salatei un aspect cît mai plăcut.
Se adauga bucăţelele de costiţă amestecate cu crutoanele de pîine şi se stropesc cu un sos vinegretă preparat din ulei, oţet, sare şi piper, amestecate foarte bine.
Se serveşte imediat.
Alături de costiţă, se pot adăuga cîteva felii subţiri de cîmăciori, care se rumenesc odată cu costiţa. Salata poate fi ornată cu felii de gogoşari în oţet.