http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată cu ciuperci şi piept de pui

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 andivă, 1/2 salată verde creaţă, 250 g ciuperci, 1 piept de pui dezosat, 1 lingură unt, sare, piper, 100 g bacon tăiat cubuleţe.
Pentru sos: 6 linguri maioneză, 4 linguri iaurt, 4 linguri ketchup, 4 linguri vin dulce (sau suc de mere).

Mod de preparare: Se aleg frunzele de salată şi andiva, se spală, se zvîntă într-un şervet şi se rup bucăţi potrivite. Ciupercile curăţate se taie în două sau felii mai mari. Pieptul de pui se spală, se şterge, se taie cubuleţe şi se prăjeşte circa 10 minute în untul încins. Se adaugă ciupercile, se dunstuiesc puţin, se sărează şi se piperează. Cubuleţele de bacon se rumenesc într-o tigaie fără grasime.
Din maioneză, iaurt, ketchup şi vin, se prepară sosul, care se gustă de sare şi piper şi se amestecă cu toate ingredientele amintite (salată, ciuperci, pui, bacon).
Salata se serveşte imediat.