Salată cu brânză şi nuci (I) 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 15 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 2 felii pîine albă sau integrală, 50 g unt, 3 felii costiţă afumată (kaiser, bacon, etc.), 1 căpăţînă salată verde, 100 g brînză Bucegi (Roquefort) sau brînză proaspătă de burduf (fărîmiţate), 50 g nuci zdrobite sau tăiate felii subţiri, sos tartar.
    
  Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja se inlatura) si se rumenesc in untul incins. Se scot si se lasa sa se scurga pe o hartie absorbanta. 
Se pune costita afumata in tigaie, lasand-o sa se prajeasca pana devine crocanta. Se scoate si ea si se lasa sa se scurga. 
Intr-un castron se pun frunzele de salata spalate si taiate fasii, painea prajita, costita afumata, branza faramitata si nucile. Se amesteca omogen cu sosul tartar.
     
     |