http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată combinată de vară
Reţetă lacto-vegetariană

Ingrediente: Pentru 10 portii: 500 g rosii, 4 legaturi ridichi, 4 capatini de salata verde, 300 g ardei gras, 4 legaturi ceapa verde, 300 g castraveti verzi, 100 g masline, 100 g telemea, 200 ml ulei, 50 ml otet sau 250 g lamîie (pentru zeama).

Mod de preparare: Rosiile se curata, se spala, se taie felii. Ridichile se spala, se curata de frunze si virfuri si se taie jumatati sau sferturi. Salata verde se curata si se taie in lungime. Ardeii grasi se curata de cotoare, se spala si se taie in lungime si apoi pe jumatate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie in bucati de 2 — 3 cm. Castravetii verzi se curata de coaja, si se taie rondele. Maslinele se desareaza in apa rece si se adauga in castronul de pregatire, odata cu uleiul, otetul sau zeama de lamaie si sarea. Uleiul si otetul se amesteca si se bat cu telul pina se formeaza o emulsie omogena, dupa care se adauga in salata. Se serveste in salatiere sau pe farfurii si se rade brinza deasupra.