http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată combinată (II)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g cartofi, 2-3 roşii, 1 castravete, 200 g resturi de friptură (sau salam sau cabanos), 2 ouă fierte tari, 1 legătură de ridichi, 1 legătură de ceapă verde, mărar după gust, 1-2 căţei de usturoi, ulei, zeamă de lămîie, sare, piper, pătrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Punem pe ei sare, mărar tăiat mărunt şi usturoiul pisat. Castravetele se curăţă şi se taie rondele, ceapa se taie ineluşe, ridichile, roşiile şi ouăle se taie rondele, carnea se taie cubuleţe şi se amestecă toate (şi pătrunjelul tocat) cu cartofii într-o salatieră. Se adaugă sosul, pregătit din ulei, zeamă de lămîie şi piper şi se mai amestecă uşor.