http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată chinezească cu peşte
Reţetă tradiţională din China
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva de peste, 1 conserva de naut, 100 g muguri de soia din conserva, 50 g linte din conserva, 1 salata, rosii cherry, branza tofu simpla, 3 castraveti verzi, marar, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, ceapa verde.

Mod de preparare: Pestele se scoate din uleiul din conserva si se asaza pe un servet absorbant.
Se taie apoi in cuburi sau se lasa intreg si se pune intr-un castron.
Castravetii verzi se spala si se taie in rondele subtiri, rosiile se taie in felii, iar branza tofu se taie in cuburi.
Se pun toate peste peste, se adauga mugurii de soia, boabele de linte si nautul.
Salata se spala si se taie in fasii, iar mararul se toaca marunt. Se pun peste salata, se toarna sucul de lamaie si uleiul, apoi se condimenteaza cu sare si cu piper.
Se amesteca totul cu grija si se serveste sau se poate introduce la rece pentru zece minute, acoperindu-se cu folie alimentara.
Se mai poate adauga si ceapa verde taiata in rondele.