http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată caldă de varză roşie
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20 ml ulei de floarea-soarelui, 1 ceapa tocata, 1 varza rosie tocata, 1 mar rosu curatat de seminte si taiat, 1 morcov ras, 40 ml otet balsamic, 20 g zahar brun, 20 g mustar, 60 ml ulei de masline, 2 laptuci rupte bucati, 50 g nuca, 1/2 legatura patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute. Se adauga varza si se lasa pe foc 2-3 minute. se da tigaia deoparte si se adauga marul si morcovul. Intr-un bol, se amesteca otetul, zaharul, mustarul si uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aranjeaza pe farfurii frunzele de laptuca. Se pune deasupra salata calda de varza. Se adauga cateva nuci si stropeste cu sos de mustar. Se presara cateva frunze de patrunjel si se serveste.