http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată caldă de cartofi şi varză
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 1/2 capatana varza alba (700 g), 2 cepe, sare, piper proaspat macinat, 100 ml zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 6 linguri ulei de floarea-soarelui, eventual o lingurita chimen, 8 linguri otet alb aromat, 1 lingura mustar iute, 3 catei de usturoi, 1 lingura miere lichida, 3 linguri suc de mere sau apa cu putina lamaie), 1 legatura maghiran sau marar.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in coaja. Varza se taie bucati (dupa ce s-a indepartat cotorul), iar ceapa, curatata, se toaca marunt.
Cartofii scursi se curata calzi de coaja si se taie in doua. Se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei zeama concentrata fierbinte si se lasa sa se patrunda.
Se rumeneste varza in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se adauga chimenul si ceapa si se lasa putin sa se prajeasca.
Se amesteca 2 linguri de ulei, otetul, mustarul, usturoiul presat si sucul de mere.
Se toarna peste cartofi varza si sosul preparat anterior, se adauga jumatate din frunzulitele de maghiran sau marar si se lasa cel putin o jumatate de ora sa se patrunda.
Restul de maghiran sau marar se presara peste salata inainte de-a o servi.