http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Rulouri de vinete cu legume
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete, 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 1 ardei gras verde, 2 morcovi, 1 ţelină, sare, piper, un vîrf de cuţit cu nucşoară măcinată, ulei de măsline, pătrunjel, roşii, ceapă verde.

Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi sare şi se pun pe un tocător să se scurgă timp de 20 de minute.
Se încinge grătarul, se unge cu ulei de măsline şi se aşează feliile de vinete. Se prăjesc pe fiecare parte timp de 2-3 minute. Feliile se aşează una lîngă alta pe tocător ca să nu se lipească între ele.
Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bastonaşe subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în fîşii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie, se pun legumele, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se călesc pînă cînd s-au înmuiat, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă la răcit.
Feliile de vinete se umplu cu legume, se rulează şi, dacă este nevoie, se prind cu scobitori la mijloc. Se presară pătrunjel tocat şi se servesc.
Se servesc alături de o salată de roşii cu pătrunjel sau cu ceapă verde şi ulei de măsline.