http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Rulouri de spanac umplute
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1/2 pahar lapte, sare, piper, 1 catel usturoi, cubulete de piine prajite in unt, 1 ou, 2-3 linguri brinza telemea rasa, 1 cescuta lapte.

Mod de preparare: Se aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se stinge cu lapte cald, se potriveste la gust de sare, piper si putin usturoi pisat. Cubuletele de piine alba prajite in unt se amesteca cu spanacul tocat si cu sosul. Frunzele mari se oparesc repede cu apa fierbinte si se scurg. Se pune apoi cite o gramajoara de umplutura pe fiecare frunza, se ruleaza ca o sarma si se asaza aceste rulouri intr-un vas rezistent la foc. Se toarna peste ele brinza rasa, oul batut cu laptele si se dau la cuptor 20 minute.