http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Ruladă din carne de găină
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: O găină potrivită, 3-4 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 ardei, 2 ouă crude, sare, piper, 2-3 frunze de ţelină, măghiran, rozmarin după gust, margarină pentru uns tava, făină pentru tapetat tava.

Mod de preparare: Punem găina la fiert ca pentru o supă obişnuită, cu zarzavatul spălat, curăţat şi tăiat potrivit. După ce găina a fiert, se strecoară supa rezultată, care poate fi folosită ca atare, şi dezosăm carnea pe care o dăm apoi prin maşina de tocat carne împreună cu legumele. Compoziţia se pune într-un castron unde o amestecăm cu ouăle şi frunzele de ţelină tăiate mărunt şi o condimentăm după gust cu sare, piper şi ierburi aromatice. Ungem două tăvi de chec cu margarină şi le tapetăm cu făină. Punem compoziţia în ele, o nivelăm frumos şi punem tăvile în cuptorul încins în prealabil pentru 35-40 de minute. Pentru o tăiere perfectă a ruladei se recomandă să fie lăsată să se răcească.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi sau cu cartofi natur şi sos de roşii.