http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ruladă de pui cu sos de fructe
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate, 450 g conopidă, 600 g cartofi, 200 g fructe de pădure, 200 g smîntînă, 75 g unt, 100 ml lapte dulce, sare, piper, ulei de măsline, cimbru, varză murată, chimen.

Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă smîntîna cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează, se strecoară şi se pune într-un ibric.
Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scoate şi se lasă într-o strecurătoare ca să se răcească.
Cartofii se curăţă şi se fierb. Cînd sînt gata, se scot din apă şi se pun într-un vas de metal. Se adaugă untul, laptele, o lingură de ulei, sare şi piper după gust. Dacă piureul este prea gros, se mai poate adăuga din apa în care au fiert cartofii pînă cînd se obţine consistenţa dorită.
Piepturile de pui de pui se taie în felii, se condimentează şi în mijloc se pun bucheţele de conopidă. Se rulează, se prind cu o scobitoare şi se aşează într-o tavă.
Se ung cu ulei, se condimentează şi se introduc în cuptor timp de 20-30 de minute. Se servesc alături de piureul de cartofi şi sosul de fructe, presărate cu cimbru tocat.
Se pot servi alături de o salată de varză murată, amestecată cu chimen, ulei, sare şi piper.