http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ruladă de omletă cu mentă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, 150 g branza de burduf, 50 g parmezan ras (sau cascaval), 4 fire de menta, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca.
Puneti branza de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata, parmezanul ras, sare si piper si bateti compozitia cu telul, ca pentru omleta. - Incingeti untul intr-o tigaie mai mare si prajiti omleta, ridicand mereu partile gata inchegate, ca sa se scurga ouale lichide si sa se prajeasca uniform. Cand este gata, scoateti omleta (prin alunecare) pe un platou si lasati-o putin sa se raceasca.
Acoperiti omleta cu o folie de plastic, rulati-o strans si tineti-o 2 ore la frigider.
Dupa ce ati indepartat folia (chiar inainte de-a servi omleta), taiati rulada felii mai groase si ornati-o cu frunzele de menta puse deoparte.
Serviti-o rece, eventual cu un sos de rosii, tot rece.