http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Ruladă de carne tocată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg carne macra, 150 g slanina, 2 cepe, 1 felie piine alba (miezul), 1 ou crud, 4 oua fierte tari, sare, piper, 1 lingurita verdeata tocata, 1 lingura pesmet, salata verde sau sfecla rosie.

Mod de preparare: Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine inmuiat si slanina. Se adauga sare, piper, verdeata tocata si oul crud. Totul se amesteca bine. Se asterne pe masa un servet curat si bine inmuiat in apa. Pe el se intinde tocatura in forma de dreptunghi cu baza de trei ori mai mare decit inaltimea. Pe mijlocul dreptunghiului de carne se asaza ouale fierte tari si curatate, in sir, unul dupa altul. Se ridica capetele servetului astfel ca tocatura sa imbrace (acopere) ouale. Rulada se asaza incet pe o tava unsa cu untura si pe deasupra se unge cu o pana inmuiata in untura, se presara cu pesmet si se da la cuptor pentru ¾ ora.
Se servesc felii de grosimea unui deget, garnisite cu salata verde sau cu salata de sfecla rosie.