http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Ruladă de brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 1 cana lapte, 40 g unt, 3 linguri faina, o lingura smintina, 400 g cascaval, 250 g brinza de burduf.

Mod de preparare: Se topeste untul, se adauga faina. Se calesc putin, apoi se iau de pe foc si se adauga laptele rece. Se amesteca pina la omogenizare apoi se adauga brinza, galbenusurile de ou, iar la final albusurile de ou batute spuma tare, amestecindu-se de sus in jos ca la blatul de tort. Se coace in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt, la foc potrivit, se rastoarna pe un servet umed de bucatarie, se unge cu smintana, se presara cascavalul ras, optional se adauga bucatele de gogosar, ciuperci sau sunca, se ruleaza, apoi se da la cuptor cu focul stins cit sa se topeasca cascavalul.
Se serveste rece, ca aperitiv.