http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Ruladă cu varză creaţă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne, 50 g slanina afumata, 1 capatana mare de varza creata, 4 linguri de pesmet, 3 oua, 100 g unt, 50 g cascaval ras, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu pesmetul, slanina taiata marunt, galbenusurile de ou si cu albusurile batute spuma. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se fierbe varza creata in apa cu sare si se desface in frunze.
Frunzele mari se asaza in strat dublu, pe un servet de bucatarie, uns in forma de triunghi cu jumatate din cantitatea de unt.
Pe acestea se asaza pasta de carne cu varza ramasa in straturi, in forma de bagheta, se ruleaza in frunzele de varza, apoi in servet. Se leaga doua capete si rulada se fierbe in apa cu sare timp de o ora.
Se asaza pe un platou preincalzit, se stropeste cu untul ramas, incalzit si se presara cascaval deasupra.