http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Ruladă cu legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 ml lapte dulce, 65 g margarină, zahăr, 500 g făină, 25 g drojdie, 2 dovlecei, 3 roşii, 2 ardei capia, 150 g boabe de porumb din conservă, salată verde, 300 g ciuperci, 175 g parmezan, seminţe de chimen, 2 ouă, sare, piper.

Mod de preparare: Drojdia se pune într-un castron, împreună cu laptele dulce, o linguriţă de sare şi o lingură de zahăr tos. Se amestecă bine ca să se dizolve drojdia, se adaugă puţină făină şi se lasă la dospit.
Margarina moale se amestecă bine cu un ou, cu drojdia dizolvată şi cu restul de făină pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă şi se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Roşiile se taie in jumătăţi şi se golesc de miez. Pulpa se şterge cu un şervet absorbant ca să se reducă sucul şi se taie în cubuleţe. Dovleceii, ardeii capia şi ciupercile se taie mărunt, se presară cu sare, piper şi se pun într-o strecurătoare.
Se întinde o foaie din aluat, se presară parmezan ras şi legumele din strecurătoare împreună cu roşiile şi porumbul.
Se rulează aluatul, se aşează într-o tavă tapetată cu făină, se unge cu ou bătut şi se presară cam o lingură de seminţe de chimen. Se coace 30-45 de minute.
Se serveşte fierbinte sau rece cu salată verde.