http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Ruladă cu frişcă şi zmeură
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 ceasca faina amestecata cu 1 varf de cutit praf de copt, 1/4 ceasca cacao pudra, 3 oua, 1/2 ceasca zahar tos fin, 1/4 ceasca ciocolata amaruie rasa, 1-2 linguri apa fierbinte, inca 1 lingura zahar, 1 1/4 ceasca frisca batuta, 1 pachet zmeura congelata (sau capsuni).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge o forma (30x25x2) cu ulei. Fundul si peretii se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se bat ouale (cu mixerul) 4-5 minute, pana ce se deschid la culoare si incep sa se ingroase. Se adauga zaharul, putin cate putin, pana ce compozitia devine neteda si lucioasa.
Cu o lingura de metal se incorporeaza repede faina (cernuta), cacaoa, ciocolata si apa fierbinte. Se toarna aluatul astfel obtinut in tava, se intinde, se netezeste la suprafata si se coace 12-15 minute in cuptorul incins.
Se ia un servet de bucatarie uscat si peste el se intinde o coala de hartie pentru copt, care se presara cu zahar (1 lingura). Se rastoarna aluatul copt pe hartie si se lasa doua minute sa se odihneasca. Apoi se ruleaza usor (cu ajutorul hartiei) si se mai lasa sa stea inca 5 minute. Se deruleaza, se indeparteaza hartia, se acopera cu frisca si zmeura, se ruleaza la loc si se indreapta la capete cu un cutit.
Atentie: Aluatul se incearca cu un ac. Daca acul iese curat din aluatul intepat inseamna ca acesta este copt. Aluatul se ruleaza cald, pentru ca rece se rupe. Hartia il impiedica sa se lipeasca si face mai usoara derularea. Daca aluatul este fierbinte, s-ar putea ca frisca sa curga. Fierbinte, poate fi umplut cu marmelada.