http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ruladă cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g margarina, 100 g faina, 400 g lapte, 3 oua mari, 250 g ciuperci,1 ceapa medie, pesmet, smantana, cascaval.

Mod de preparare: Se infierbanta margarina, se adauga faina, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 3-4 minute, la foc mediu, amestecand. Se lasa sa se raceasca. Intre timp, ciupercile se spala, se taie marunt si se calesc cu ceapa in putin ulei., pana se inmoaie. se bat albusurile spuma tare. Peste aluatul racit se adauga galbenusurile, amestecand mereu, apoi albusurile. Se da repede la cuptor(incins in prealabil) intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se coace cam in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate tava si peste aluat se asaza ciupercile(eventual se pune o lingurita de faina, sa se lege un sos) si se razuie putin cascaval. Se ruleaza usor si se pune deasupra smantana si se mai da un pic la cuptor- 5 minute. Aluatul nu trebuie sa se coaca prea tare, caci altfel devine sfaramicios si nu se mai poate rula.la inceput trebuie temperatura putin mai ridicata, apoi se lasa la mediu.