http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Ruladă cu ciocolată şi căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 ouă, 125 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 125 g făină, 20 g cacao, 400 g căpşuni, 400 g iaurt gros, 90 g zahăr pudră, 6 foi de gelatină albă, 200 g frişcă bătută, cîteva căpşuni pentru ornat.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu două linguri de apă călduţă, pînă ce devin spumoase. Se adaugă zahărul şi un plic cu zahăr vanilat - în ploaie -, amestecînd întruna, după care se încorporează făina şi praful de cacao cernute. Se întinde aluatul astfel preparat pe o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt şi se coace 12-15 minute în cuptorul încins la 200 grade C. Se scoate, se răstoarnă pe un şervet umezit, se îndepărtează hîrtia (udînd-o cu apă rece), se rulează aluatul cu ajutorul şervetului şi se lasă să se răcească.
Se curăţă căpşunile şi se taie cubuleţe. Jumătate din ele se pasează şi se amestecă cu iaurtul şi cu 70 g de zahăr pudră. Se încorporează gelatina înmuiată şi stoarsă şi se pune crema la rece, pînă ce încep să se întărească.
În frişca bătută se încorporează zahărul vanilat rămas şi se amestecă cu crema de iaurt şi restul de căpşuni tăiate cubuleţe. Se derulează aluatul, se unge cu un strat de cremă (lăsîndu-se o margine neunsă de 2 cm) şi se rulează la loc. Rulada se ţine cel puţin 2 ore la rece, după care se pudrează cu zahăr şi se ornează cu căpşuni.