http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Roşii umplute cu tăiţei laţi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g tăiţei laţi, sare, 4 roşii, 2 ouă, piper, 1/2 legătură de cimbru, 1 ceapă, 3 linguri măsline, 100 g mazăre, 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se răstoarnă într-o strecurătoare, se toarnă apa rece peste ei şi se lasă să se scurgă. Se spală roşiile, se curăţă, apoi se taie capacul. Se golesc de conţinut.
Se bat ouăle cu sare şi piper. Se spală cimbrul, se scutură de apă şi se toacă. Se amestecă 1/2 din cantitate cu ouăle bătute.
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa 10 min., amestecînd încontinuu. Se adaugă restul de cimbru şi se mai condimentează după gust cu sare şi piper. Se pune acest amestec într-o formă de sufleu unsă cu grăsime. Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Se amestecă tăiţeii laţi cu mazărea congelată şi parmezanul. Se aşează roşiile în formă şi se umplu cu amestecul de tăiţei. Se toarnă ouăle bătute în roşii. Se coc roşiile la cuptor cca.25-30 min. La final, se presară verdeaţă pe deasupra. Conţinutul scobit din roşii se foloseşte la prepararea sosului.