http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6-12 roşii, 100-150 g de ciuperci, 2 ouă, 120 ml de ulei, o linguriţă de muştar, o lingură cu zeamă de lămâie, pătrunjel verde sau mărar verde tocat, sare, piper.

Mod de preparare: Roşiile spălate se scobesc de miez nu prea aproape de pieliţă. Se presară cu puţină sare şi se lasă cu gura în jos, ca să se scurgă zeama. Între timp, se fierb ciupercile (în apa de fiert se adaugă zeama de lămâie, ca să nu se înnegrească), iar din gălbenuşurile de ou (un ou se fierbe şi se foloseşte gălbenuşul fiert), muştar şi ulei se prepară maioneza. Se amestecă ciupercile răcite şi tăiate mărunt cu maioneza, se adaugă pătrunjel sau mărar tocat mărunt, apoi sare şi piper după gust. Cu această compoziţie se umplu roşiile, apoi se şterg pe deasupra şi se aşază fiecare roşie pe câte o frunză de salată verde.