http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Roşii umplute cu ciuperci (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ciuperci albe - champignon sau bureti numiti oite, 1 kg de rosii de dimensiuni mici, aproximativ egale, 2 cepe date pe razatoarea fina, 3-4 catei de usturoi, 250 g branza de burduf sau cascaval ras, 50 ml ulei, un buchetel de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Rosiile se spala si li se taie deasupra un capacel prin care, cu lingurita, se scoate miezul. Se pun apoi cu gura in jos pe o farfurie ca sa se scurga de zeama. Intr-un castron se amesteca bine ceapa rasa cu branza sau cu cascavalul, cu piperul si sarea dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu pe trei sferturi rosiile. Deasupra fiecarei rosii se pune, ca o palarioara, cate o ciuperca. Ciupercile trebuie oparite cu apa si sare inainte de a le folosi. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza rosiile una langa alta intr-un sos facut din miezul rosiilor bine maruntit, usturoi si marar. Se tin la cuptor 30-40 de minute si se servesc fierbinti, ca aperitiv. Cat timp rosiile sunt in cuptor, din 10 in 10 minute se toarna cate o lingura de sos din tava peste fiecare ciupercuta, pentru ca sa nu se usuce si sa fie frageda.
Este o reteta maramureseana.